Центр культури та мистецтв Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова, орієнтуючись на науковий досвід, культурно-освітню традицію та державницький підхід у справі підготовки гармонійної професійно спрямованої особистості вчителя, працює у напрямку виявлення, розкриття та розвитку загальноосвітнього і культурного потенціалу студентів, усвідомлення ними людської, національної та професійної гідності.

Серед завдань Центру культури та мистецтв, які ставляться у контексті формування студентів як майбутніх педагогів, головним є забезпечення оволодіння знаннями про найкращі здобутки у галузях світового класичного та національного народного мистецтва — музиці, фольклорі, театральній, пісенній і танцювальній культурі. Також робота зосереджувалася на розвитку у студентів почуття прекрасного, формуванні у них здатності розуміти та цінувати твори мистецтва, на створенні сприятливих умов для самореалізації у аматорській мистецькій діяльності.

Важливу роль у здійсненні цих завдань відіграють колективи художньої самодіяльності, у яких і закладаються основи естетичної культури особистості.

Колективи художньої самодіяльності

Центру культури та мистецтв

Національного педагогічного університету

імені М.П.Драгоманова

 

Назва колективу

Керівники

  1.  

Народнийстудентський театр «Вавилон» Інституту української філології

Савченко І.В.,

Шашко А.М.

  1.  

Народний вокальний ансамбль «Купава» Інституту української філології

Чугунова Є.В.,

Картуха А.О.

  1.  

Чоловіча хорова капела «Журавлі» Інституту гуманітарно-технічної освіти

Шпак А.Л.

Кадиров О.С.

  1.  

Хор «Барвінок» Фізико-математичного інституту та Інституту інформатики

Топчієва І.О.

Криворучко М.В.

  1.  

Ансамбль народної пісні «Золоте перевесло» Інституту історичної освіти

Яретик М.Н.

Дутка Ю.В.

  1.  

Студія «Студентська оперета»

Костюкова В.Д.

Костюков В.М.

Реутова Л.О.

  1.  

Естрадно-вокальний ансамбль «Мальви» Інституту корекційної педагогіки та психології

Іванова Е.Д.

  1.  

Студія естрадного вокалу

Петрик В.С.

  1.  

Вокальний гурт викладачів та працівників університету «Моя пісня»

Левшенко Т. С.

Лизогуб О.О.

  1.  

Театр-студія «Міст» Інституту корекційної педагогіки та психології

Любота  В.В.

  1.  

Театральна студія «Світ»

Дудко В.А.

  1.  

Театр «Прометей»

Загоруйко А.В.

  1.  

Ансамбль народного танцю «Горицвіт»

Савчук М.Б.

  1.  

Студія бальних танців

Дружиніна Є.

  1.  

Інструментальний ансамбль народної та популярної музики «Лісова пісня»

Григор О.В.

  1.  

Відео-фото студія

Кривомаз Л.С.

  1.  

Студія гри на гітарі

Крижанівський А.В.

  1.  

Студія сучасного танцю

Жура О.І.

  1.  

Ансамбль народного танцю «Червона калина»

Гутник І.М.

  1.  

Клуб Веселих та Найкмітливіших

Зюба Д.О.

 

Загалом у творчих самодіяльних колективах Центру культури та мистецтв працюють близько 450 студентів університету.

У 2009-2010 навчальному році колективи художньої самодіяльності Центру культури та мистецтв брали активну участь у культурно-мистецькому житті України, м. Києва, зокрема Шевченківського району. Склалася добра традиція, за якою студенти Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова стають лауреатами і дипломантами багатьох мистецьких конкурсів, фестивалів, оглядів. Так, протягом навчального року колективи Центру культури та мистецтв мали такі досягнення:

 

Студентський театр «Вавилон»  

Дипломант І Міжнародного  фестивалю-конкурсу любительських театрів «Vivusfabula» (м.Київ).

Лауреат Х Всеукраїнського фестивалю аматорських театрів «Театральний форум 2010» - І місце у номінації «Театральна вистава».

Лауреат Київського міського фестивалю-конкурсу аматорських театрів «Київська весна 2010» - номінація «Краща вистава року».

Дипломант ІVВсеукраїнського фестивалю вертепів «Карпатія» (м. Яремче).

Учасник театру Р.Фелоненко — лауреат  Київського міського фестивалю-конкурсу аматорських театрів «Київська весна 2010» та Х Всеукраїнського фестивалю аматорських театрів «Театральний форум 2010» - номінація «Краща чоловіча роль першого плану».

Учасник театру А.Шатров - лауреат  Київського міського фестивалю-конкурсу аматорських театрів «Київська весна 2010» та Х Всеукраїнського фестивалю аматорських театрів «Театральний форум 2010» - номінація «Краща чоловіча роль другого плану».

Учасниця театру О.Позігун - лауреат  Київського міського фестивалю-конкурсу аматорських театрів «Київська весна 2010» та Х Всеукраїнського фестивалю аматорських театрів «Театральний форум 2010» - номінація «Краща жіноча роль першого плану».

Учасник театру Д.Волкович - лауреат  Київського міського фестивалю-конкурсу аматорських театрів «Київська весна 2010» - номінація «Кращий дебют року»

Учасники театру О.Бенчук, М.Бендеберя, В.Тищук, М.Горовий - лауреати  Київського міського фестивалю-конкурсу аматорських театрів «Київська весна 2010»  - номінація «Органічне виконання ролі».

 

 

 

 

Студія естрадного вокалу

Учасниця студії Яна Роздорожна стала дипломанткою ХХ-го Всеукраїнського музичного фестивалю «Червона рута» (м.Чернівці). 

 

Народний вокальний ансамбль «Купава»

 

Клуб веселих та найкмітливіших

Конкурс художньої самодіяльності Деснянського району м.Києва – І місце.

 

Дипломант ХVІ Всеукраїнського фестивалю КВН «Жемчужина у моря - 2009».

Дипломант Студентської ліги КВН (м.Вінниця).

Переможець Кубка Призерів Асаціації КВН України (с.Затока) – ІІ місце.

Переможець Студентського Кубка КВН «НАУ збирає друзів» (м.Київ) – ІІІ місце.

 

 

Центр культури та мистецтв співпрацює з інститутами університету, зокрема Інститутом мистецтв, студентським самоврядуванням (М.Давидюк), профспілковою організацією студентів та аспірантів (С.Г.Цибін), а також  профспілковою організацією викладачів та співробітників (І.Т.Горбачук).

Стратегічними напрямками роботи Центру культури та мистецтв, окрім роботи художньо-мистецьких колективів, є організація та проведення культурно-масових заходів, а саме: загальнодержавних та університетських свят, тематичних і урочистих вечорів, концертів творчих колективів та окремих виконавців.

Протягом 2009-2010 навчального року Центром культури та мистецтв за підтримки керівників усіх творчих колективів було організовано, підготовлено та проведено такі культурно-мистецькі заходи:

  • урочистості та святковий концерт з нагоди Посвяти першокурсників у студенти Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова (вересень 2009);
  • привітання та концерт з нагоди Міжнародного дня бібліотекаря та відкриття нового читального залу університету (жовтень 2009);
  • конкурс «Дебют першокурсника» (по інститутах) (жовтень-листопад 2009);
  • благодійна акція до Дня святого Миколая «Драгоманівці — дітям-сиротам» (грудень 2009);
  • І фестиваль студентських вертепів «Різдвяна зірка» (за підтримки громадського об’єднання «Кияни передусім!») (грудень 2009);
  • участь у підготовці та проведенні зустрічі випускників з нагоди 175-ої річниці Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова (січень 2010);
  • участь у підготовці та проведенні Всеукраїнського фестивалю вокально-хорового мистецтва, присвяченого 175-ій річниці Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова (січень 2010);
  • участь у підготовці та проведенні урочистостей з нагоди 175-ої річниці Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова у Національному палаці «Україна» (січень 2010);
  • участь у проведенні урочистостей з нагоди підведення підсумків рейтингу «Книга року 2009» (лютий 2010);
  • фестиваль КВН «Кубок ректора» (лютий-квітень 2010);
  • святковий концерт з нагоди 8 Березня (березень 2010);
  • День відкритих дверей для майбутніх абітурієнтів (березень 2010);
  • звітний концерт художніх самодіяльних колективів ЦКМ НПУ імені М.П.Драгоманова (квітень 2010);
  • ІІ конкурс-фестиваль до Дня Матері «Подарунок для мами» (за підтримки Народного депутата України Л.Супрун) (квітень-травень 2010);
  • урочисті збори викладачів та студентів, присвячені 65-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні (травень 2010);
  • мистецькі частини урочистих Вчених рад університету (протягом навчального року);
  • спільні заходи з профспілковою організацією студентів і аспірантів НПУ імені М.П.Драгоманова (протягом навчального року).

 

Центр культури та мистецтв університету співпрацює з багатьма мистецько-культурними організаціями м. Києва, зокрема художні колективи ЦКМ та окремі виконавці брали участь у таких позауніверситетських заходах:

  • соціально-мистецький проект «Приречені на щастя» (ТЮГ) – театральна студія «Міст»;
  • благодійні виступи з вертепними виставами (Центр трудової реабілітації для інвалідів «Трамплін», громадська організація «Сонячний промінь», школи-інтернати м.Києва) – театральна студія «Міст», театральна студія «Прометей»;
  • виступ на урочистостях з нагоди присвоєння аматорським колективам звання «Народний аматорський колектив», організованих Київським міським центром народної творчості та культурологічних досліджень – Народний вокальний ансамбль «Купава», Народний аматорський театр «Вавилон»;
  • виступ у музеї І.Гончара - Народний вокальний ансамбль «Купава»;
  • виступ на урочистому концерті з нагоди 1 Травня на Майдані Незалежності, що проводився Федерацією профспілок України - Народний вокальний ансамбль «Купава»;
  • участь у концерті у Будинку вчителя, що проводився Всеукраїнською організацією «Просвіта» - Народний вокальний ансамбль «Купава», Студія естрадного вокалу, ансамбль народного танцю «Горицвіт», ансамбль народної пісні «Золоте перевесло»;
  • показ вистав «Ромео і Жасмин» та «Нас було шестеро» у Національному музеї літератури м.Києва - Народний аматорський театр «Вавилон».

 

Тож протягом 2009-2010 навчального року Центром культури та мистецтв Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова було здійснено роботу, спрямовану на формування цілісної та всебічно розвиненої особистості, популяризацію інтелектуального та змістового дозвілля, а також на розкриття і реалізацію творчого потенціалу студентської молоді.

Останнє оновлення (Неділя, 25 липня 2010, 18:21)

 

Використання матеріалів сайту можливе лише при згоді адміністрації порталу та активного посилання.
Всі права захищено!

mod_phpfile:
templates/npu_modules15/inc/op.php was not found or is not a file!